Fra TV2:

Are er en tidligere rusmisbruker og kriminell som har fått orden på livet. Han har startet en forening, Medvandrerne, som skal hjelpe andre til å gjøre det samme. De har vært sammen på turer, blant annet fikk de hjelpe til som frivillige under Femundløpet i fjor. I år har de fått ansvaret for å drifte et sjekkpunkt under Femundløpet.

Under ledelse av Are skal ca. 60 personer med rusbakgrunn sørge for at alt funker som det skal når ca. 120 hundespann kommer inn i løpet av en periode på 12 timer. Petter Nyquist følger gjengen fra de møtes før avreise i Asker til løpet er ferdig fem dager senere. Ares idé med Medvandrerne er å bringe folk sammen for å bli tryggere og flinkere i samvær med andre.

Petter uteligger – Femundløpet

Jeg er så utrolig heldig og stolt av å ha vært med denne fantastiske gjengen tidligere i år, da Are og Medvandrerne tok på seg sin største utfordring så langt. De skulle ha hele ansvaret for å drive det travleste sjekkpunktet på et av verdens største hundeløp – Femundløpet..Are Lerstein har hatt en lang tid bak seg med rusutfordringer og kriminalitet. For flere år siden fikk han riktig hjelp til å komme seg ut av det, og nå har han bestemt seg for å gi tilbake til samfunnet og samtidig bidra med å hjelpe likesinnede mennesker..Gjennom Foreningen Medvandrerne har Are skapt et tilbud som gir folk med utfordringer innen rus og psykisk helse et fellesskap og en opplevelse av mestring..På tirsdag 10. desember kl: 21.40 bør du se dokumentaren "Petter Uteligger – Femudløpet" på TV2. Da får du se hvordan denne inspirerende gjengen full av ressurser og livsglede løser den store oppgaven!.Del gjerne:-)

Geplaatst door Petter Uteligger op Zondag 8 december 2019