Jeg ble for en tid tilbake utfordret/oppfordret til å lage en liten blogg fra mitt opphold på Camp Julussdalen, så da skal jeg prøve på dette… «Dette har jeg aldri gjort før, men det kan jeg sikkert»:-) Dette vil være mine tanker og opplevelser fra mitt «prosjekt» og ikke tanker/ideer til Foreningen Medvandrerne, bare så ikke noen skal i fremtiden tenke at dette er noe foreningen har startet med eller nødvendigvis har planer om å starte med!

Som noen av dere vet fikk jeg en drøm under årets Femundløp om å kanskje kunne kjøre det selv en dag, så da tok jeg initiativ til å starte på en prosess mot dette målet. Om jeg noen gang kommer i mål med dette gjenstår å se, men jeg gjør nå i det minste det jeg kan for å nå dette hårete målet! Jeg har nå vært her i litt over 1 måned og jeg stortrives på gården/kennelen! Har vært en eller to nedturer, men mest positive opplevelser og nye ting å sette seg inn i. Disse nedturene skal jeg ikke nevne her (hvertfall ikke på nåværende tidspunkt), selv om det sikkert vil bli skrevet om andre nedturer som måtte komme… Jeg forventer på ingen som helst måte at dette bare blir «en dans på roser», selv om det så langt stort sett har vært det!

Jeg har blitt tatt i mot på en helt fantastisk måte av både tobeinte og firebeinte her på «Camp Julussdalen»!!! Det blir stilt strenge krav om disiplin og arbeidsmoral, men så lenge dette blir fulgt er det så raust og så mye varme her at jeg nesten er litt overveldet. Er nesten så jeg ikke vil reise herfra på fritid, men jeg trenger også andre impulser, for det er lange dager, hver dag… Ikke noen 8-4 jobb, la det være helt klart, men hva gjør vel det når du blir møtt HVER morgen av 40-42 super glade Alaska huskyer, som står å logrer med halen og smiler deg hjertelig velkommen inn i gården hver gang! Her er det så mye pelsterapi som det nesten er mulig å få det!! I LOVE IT!!!

Hvordan ser en vanlig dag ut her da? Joda, det er ut av sengen kl 07:30 (selvvalgt) for så å få seg en kopp kaffe på terrassen før jeg går ned i hundegården ca kl 08:00. Da er det en god hilse og kose runde med alle hundene, noe som er en helt fantastisk start på dagen! Så er det litt variert om de skal ha frokost eller kveldsmat (nå forer vi kun en gang om dagen, siden det ikke er noe trenings muligheter her akkurat nå)… Men de skal ha vann hver morgen. Så er det en runde å plukke litt bæsj, slik at det skal være hyggelig for hundene rundt husene sine. Dette blir gjort en 3-4 ganger pr dag… Så er det stell av de hundene som måtte trenge dette, det kan være litt forskjellig… Når dette er gjort så er det tid for denne tobeinte å få i seg litt frokost og da har jeg gjerne litt tid hvor jeg kan gjøre hva jeg vil. Etter dette er det alltids noe å gjøre her på gården, alt fra enkelt vedlikehold, fikse linesett, flette nakke- og bakliner, fylle på flis/halm i hundehusene etc etc… Om det er fint vær og varmt i lufta får hundene gjerne vann også midt på dagen, men de ligger stort sett som «slakt» om det er varmt i lufta… Dette er ikke typiske sommer hunder!! Så er det middag på meg et sted mellom 16:00 og 17:00, før det er lufting av «mine» kjære små og store. Luftingen starte med 5 grupper for at det ikke skulle bli for mange på en gang, men nå er jeg nede i 3 grupper á 10-13 stk (noen skal ikke luftes grunnet skader eller andre årsaker). Dette tar ca 3-3,5t til sammen og da er det et energinivå som er så høyt at det er en fryd!!! Hadde vært veldig gøy å fått målt hvor langt de faktisk beveger seg i løpet av en slik luftetur, eller målt skritt på dem… Når dette er gjort er det å fylle på vann skålene deres enda en gang, selvom de har god tilgang på vann under luftingen… Om de da skal ha kveldsmat så er det foring ca kl 21 (tror det blir mest kvelds foring fremover med en gangs foring pr dag… Må diskutere det litt med eier…). Så er det «plukke» bæsj igjen og til slutt nytt stell av de hunder som måtte trenge dette. Så dagene går her…

Jeg tenker at det hadde vært helt supert for foreningen å hatt et slikt sted selv, i fremtiden… Selv om det ikke blir så mye vandring i løpet av hver dag, er det så utrolig mye muligheter til å benytte seg av naturen på en fantastisk måte, skog, mark og fjell sammen med en gjeng hunder og gode medvandrere, det er medvandring det;-) (Bare for å presisere igjen, dette er kun mine tanker!!!). Kunne vært en fin mulighet for å fått inn noen ekstra kroner i kassa ved å ta på seg litt turist turer også… Kunne jo også sett på muligheter for å hatt en egen form for behandlingssted for de som måtte ha behov for det… Og så kunne medvandrere ha kommet og gått for å få litt fri fra hverdagsproblemer eller stress de måtte oppleve, men gjerne vært her over litt tid. Ikke bare inn og ut døra, på en måte… Her er det mange muligheter… Jeg kunne gjerne ha driftet et slikt sted jeg ass…

Tenker jeg gir meg her for idag, men kommer tilbake med nye innlegg litt sånn «dann og vann». Håper dette ble greit og at dere har lyst til å lese mer av mine tanker og opplevelser herfra senere! Takk for meg i denne omgang!

Vi Vandrer Sammen!!!